Zeleninové placky

publikováno: 09. 12. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Zeleninové placky
Postup:

V misce smíchejte cibuli nakrájenou nadrobno s jemně nakrájeným kysaným zelím, nastrouhanou mrkví a strouhanou dýní. Tento recept má ale mnohé variace z mnoha dalších druhů zeleniny. Na zahuštění přidejte mouku – v případě bezlepkové varianty vsaďte na kombinaci rýžové a pohankové mouky (1:1) a opatrně přidávejte vodu, aby konzistence odpovídala těstu na palačinky. Smažte na oleji dozlatova, přebytečný olej nechejte nasáhnout do ubrousku. K plackám se na odlehčení hodí nějaký sálát.

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?