Římský hruškový brčál

Publikováno: 03. 12. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Římský hruškový brčál
Ingredience:

3 velké hrušky
římský salát
kávová lžička spiruliny
sklenice vody

Postup:

V zimě je o dobrou listovou zeleninu nouze, jeden z chutnější a dostupnější salátů je ten římský. Obsah minerálů a vitaminů v něm v tomto ročním období příliš velký nebude, proto jejich množství zvýšíme některou ze zelených potravin, jako je chlorella, spirulina nebo mladý ječmen. Je také třeba přidat špetku zahřívacího koření, jako je skořice nebo zázvor. Hruškové smoothie není díky hrubější slupce příliš hladké a jemné, na druhou stranu je třeba ocenit, že jde o lokální druh ovoce, které nemusí cestovat přes půl světa.

Počet porcí:
1 porce
Doba přípravy:
5 minut
Tagy:
hruška
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?