Marocká květáková polévka

Publikováno: 07. 04. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Polévky
Marocká květáková polévka
Ingredience:

1 květák
2 cibule
2 mrkve(nemusí být)
zeleninový bujon
skořice
kari pasta (nebo špetka chilli)
kmín
koriandr
sůl
sekané mandle a čerstvý koriandr (nemusí být pokud nemáte)

Postup:

Osmahneme cibulku a přidáme 2 lžičky skořice, 2 lžičky koriandru, 1 lžičku kmínu, půl lžičky kari pasty. Přidáme pokrájený květák – nebo jen rozdělený na růžičky a pokrájenou mrkev. Zalijeme vroucí vodou, aby vše bylo ponořené a vhodíme bujon(já přisypu ten z dmka) a vaříme. Když je vše měkké cca 20 minut – odstavíme a rozmixujeme mixérem. Dosolíme, přidáme mandle a pokud máte, tak navrch ozdobíme čerstvým koriandrem.

Počet porcí:
4
Doba přípravy:
30 minut
Tagy:
Květák

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?