Langoše s veganským sýrem

publikováno: 02. 05. 2018   autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Langoše
Ingredience:

0,5 kg hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička mořské soli

1 balení kvasnic
1 lžička cukru
4 dl sójového mléka

česneková pasta
100 g veganského sýra

Postup:

Ze lžičky cukru, jednoho balení kvasnic a 4 deci teplého sójového mléka uděláme kvásek, který necháme kynout 5 minut v teple. Na těsto smícháme půl kilogramu hladké mouky, lžičku sody, lžičku soli. Přidáme kvásek a hnětačem pár minut propracujeme. Těsto poté necháme cca 3/4 hodiny v teple dokynout.

Poté jej vyválíme na tenký plát a větším hrníčkem vykrájíme kolečka. Ty pak osmažíme ve větší vrstvě oleje. Namažeme je česnekovou pastou, posypeme strouhaným veganským sýrem (Veganline, Tavenýr, Violife), jarní cibulkou a zakapeme kečupem. Z uvedeného množství vyšlo asi 15 menších langošů.

Počet porcí:
3 porce
Doba přípravy:
45 minut
Tagy:
mouka
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?