Langoše s veganským sýrem

Publikováno: 02. 05. 2018   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Langoše
Ingredience:

0,5 kg hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička mořské soli

1 balení kvasnic
1 lžička cukru
4 dl sójového mléka

česneková pasta
100 g veganského sýra

Postup:

Ze lžičky cukru, jednoho balení kvasnic a 4 deci teplého sójového mléka uděláme kvásek, který necháme kynout 5 minut v teple. Na těsto smícháme půl kilogramu hladké mouky, lžičku sody, lžičku soli. Přidáme kvásek a hnětačem pár minut propracujeme. Těsto poté necháme cca 3/4 hodiny v teple dokynout.

Poté jej vyválíme na tenký plát a větším hrníčkem vykrájíme kolečka. Ty pak osmažíme ve větší vrstvě oleje. Namažeme je česnekovou pastou, posypeme strouhaným veganským sýrem (Veganline, Tavenýr, Violife), jarní cibulkou a zakapeme kečupem. Z uvedeného množství vyšlo asi 15 menších langošů.

Počet porcí:
3 porce
Doba přípravy:
45 minut
Tagy:
mouka

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?