Quinoový pilaf s jablečno-mrkvo-zelovým salátem

Publikováno: 18. 04. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Quinoový pilaf s jablečno-mrkvo-zelovým  salátem
Postup:

Pilaf je něco, do čeho se pustím vždycky, když mám chuť na lehké, jednoduché a rychlé jídlo z “jednoho hrnce”. Zvláště, když j to z rychle uvařených a dobře chutnajících zrn, jako je quinoa.

Osmažte pokrájenou cibuli na troše oleje do sklovata. Přidejte na tenká kolečka pokrájenou mrkev a krátce orestujte. Teď je čas na důkladně propláchnutou quinou a vodu (na jeden hrnek quinoi dva hrnky vody). Osolíme (připadně použijeme sypký zeleninový bujón) a vaříme pod pokličkou 15-20 minut na mírném plameni, dokud nenasákne veškerá voda. Nakonec promíchejte s nakrájenou čerstvou petrželkou, medvědím česnekem a jarní cibulku. Čajová lžička ume octa pak pilafu přidá tu správnou živost.

Salát je také velmi jednoduchý: smíchejte stejného množství jemně strouhaného kyselého jablka a mrkve s kysaným zelím.

Tagy:
Quinoa
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?