Cuketa s tofu nádivkou

publikováno: 03. 04. 2015   autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Hlavní chody
Cuketa s tofu nádivkou
Ingredience:

2 střední cukety
1 hrnek celozrnné rýže
1 balíček uzeného tofu
1 cibule
česnek
bylinky (bazalka, koriandr)
sůl

Postup:

Rýži, nejlépe celozrnnou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a uvaříme do měkka.

Cuketu omyjeme, rozkrojíme podélněna dvě půlky a vnitřní měkkou část vydlabeme lžící. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobno. Na oleji ji necháme zpěnit. Jakmile začne zlátnout, přistrouháme přímo na pánev uzené tofu. Promícháme a přidáme na drobno pokrájený či posekaný vnitřek cukety. Přidáme uvařenou rýži, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a bylinky. Zamícháme, směs stáhneme z ohně.

Směs naplníme do vydlabaných cuket. Vložíme na pekáč nebo do remosky, zlehka podlejeme vodou a zapečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 20 minut. Podáváme s oblohovou zeleninou.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
60 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?