Cuketa s tofu nádivkou

Publikováno: 03. 04. 2015   Autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Hlavní chody
Cuketa s tofu nádivkou
Ingredience:

2 střední cukety
1 hrnek celozrnné rýže
1 balíček uzeného tofu
1 cibule
česnek
bylinky (bazalka, koriandr)
sůl

Postup:

Rýži, nejlépe celozrnnou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a uvaříme do měkka.

Cuketu omyjeme, rozkrojíme podélněna dvě půlky a vnitřní měkkou část vydlabeme lžící. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobno. Na oleji ji necháme zpěnit. Jakmile začne zlátnout, přistrouháme přímo na pánev uzené tofu. Promícháme a přidáme na drobno pokrájený či posekaný vnitřek cukety. Přidáme uvařenou rýži, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a bylinky. Zamícháme, směs stáhneme z ohně.

Směs naplníme do vydlabaných cuket. Vložíme na pekáč nebo do remosky, zlehka podlejeme vodou a zapečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 20 minut. Podáváme s oblohovou zeleninou.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
60 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?