Cibulová omáčka s tofu

Publikováno: 07. 10. 2012   Autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Hlavní chody
Cibulová omáčka s tofu
Ingredience:

2 velké cibule, kvalitní olej, 3 lžíce lahůdkové droždí (vločkové), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného margarínu, voda, tofu (uzené, marinované)

Postup:

V přiměřeném množství oleje smažíme na tenké plátky nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Poté ji zaprášíme moukou a krátce osmahneme, přidáme lahůdkové droždí, krátce promícháme a pomalu přidáváme vodu, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Za občasného míchání necháme omáčku několik minut probublat a dochutíme např. sójovou omáčkou či sypkým zeleninovým bujónem. Nakonec přidáme na kostičky nahrájené tofu (uzené nebo předem marinované a osmažené). Po mírném ochladnutí omáčku zjemníme rozpuštěním margarínu. Podáváme s těstovinami.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
Omáčky Tofu

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?