Celerovo mrkvová pomazánka

Publikováno: 08. 04. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Pomazánky
Celerovo mrkvová pomazánka
Ingredience:

hrníček nastrouhané mrkve a celeru (já dávám zbytek z odšťavňování)
3 lžíce sojanézy nebo tofu a olej
citrón
sůl a pepř

Postup:

Jak rychle vykouzlit celerovo – mrkvovou pomazánku? Jednou z možností je využít drť, která vám zbude po odšťavňování. Je třeba si ale přiznat, že většina živin se extrahuje do šťávy. Ani to není důvod ji vyhazovat, v lepším případě na kompost, v horším do směsného odpadu. Zvýšit nutriční bohatost drti můžete tím, že přistrouháte i menší díl neodšťavněné zeleniny. Pak stačí přidat sojanézu, ochutit a rychlá pomazánka je na světě.

Pokud doma sojanézu nemáte, rozmixujte tofu natural s olejem, přisolíme. Opepřete a přidejte šťávu z půlky citronu. Pak stačí přimíchat nastrouhanou zeleninu. Bon apetit! V lednici vydrží pomazánka zhruba dva dny.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
5 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?