Polenta se zeleninou a řasou arame

Publikováno: 28. 10. 2017   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Polenta se zeleninou a řasou arame
Postup:

Připravila jsem si polentu uvařením 1 šálku kukuřičného mouky (nebo speciální polentové mouky) se 3 šálky vody a špetkou soli. Existují různé způsoby přípravy polenty, ale já osobně zaleju mouku přes noc vodou a druhý den ji pomalu přivedu k varu a vařím na mírném plameni pod pokličkou cca půl hodiny. Zatímco se vaří, na pánvi jsem na oleji orestovala zeleninu – použila jsem nakrájenou cibuli a pórkem, zelí a jemně nakrájenou mrkev. Také jsem přidala několik předem namočených řas arame. Vše jsem dochutila solí, čerstvým (nebo sušeným) rozmarýnem a dvěma stroužky prolistovaného česneku. Nakonec jsem vše smíchala v pečící misce a nechala vychladnout.

Tagy:
Polenta

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?