Polenta se zeleninou a řasou arame

publikováno: 28. 10. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Polenta se zeleninou a řasou arame
Postup:

Připravila jsem si polentu uvařením 1 šálku kukuřičného mouky (nebo speciální polentové mouky) se 3 šálky vody a špetkou soli. Existují různé způsoby přípravy polenty, ale já osobně zaleju mouku přes noc vodou a druhý den ji pomalu přivedu k varu a vařím na mírném plameni pod pokličkou cca půl hodiny. Zatímco se vaří, na pánvi jsem na oleji orestovala zeleninu – použila jsem nakrájenou cibuli a pórkem, zelí a jemně nakrájenou mrkev. Také jsem přidala několik předem namočených řas arame. Vše jsem dochutila solí, čerstvým (nebo sušeným) rozmarýnem a dvěma stroužky prolistovaného česneku. Nakonec jsem vše smíchala v pečící misce a nechala vychladnout.

Tagy:
Polenta
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?