Žampiónová krémová polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Žampiónová krémová polévka
Ingredience: 

10 klobouků menších žampiónů
olej
houbové koření
lahůdkové droždí
strouhaný kokos
ovesné vločky
sůl, popř. zeleninový bujón

Postup: 

Nejprve si připravíme domácí rostlinnou smetanu: půl hrnku ovesných vloček a půl hrnku kvalitního strouhaného kokosu zalejeme přes noc hrnkem studené vody (rychlou alternativou je zalití vřící vodou a bobtnání cca 10 – 15 minut). Rozmixujeme a přecedíme přes plátno nebo cedník, kvůli hustotě to jde krapet ztuha. Můžeme použít i kupovanou rostlinnou smetanu, ale tato díky škrobu z vloček krásně houstne.

Na oleji orestujeme pokrájené žampióny, zaprášíme houbovým kořením. Jakmile žampióny pustí šťávu, zalijeme je rostlinnou smetanou. Přidáme 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí, podle požadované hustoty, případně přilejeme vroucí vodu. Krátce povaříme, dochutíme solí nebo zeleninovým bujónem a můžeme servírovat.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
20 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny