Žampiónová krémová polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Žampiónová krémová polévka
Ingredience: 

10 klobouků menších žampiónů
olej
houbové koření
lahůdkové droždí
strouhaný kokos
ovesné vločky

Postup: 

Nejprve si připravíme domácí rostlinnou smetanu: půl hrnku ovesných vloček a půl hrnku kvalitního strouhaného kokosu zalejeme přes noc hrnkem studené vody (rychlou alternativou je zalití vřící vodou a bobtnání cca 10 – 15 minut). Rozmixujeme a přecedíme přes plátno nebo cedník, kvůli hustotě to jde krapet ztuha. Můžeme použít i kupovanou rostlinnou smetanu, ale tato díky škrobu z vloček krásně houstne.

Na oleji orestujeme pokrájené žampióny, zaprášíme houbovým kořením. Jakmile žampióny pustí šťávu, zalijeme je rostlinnou smetanou. Přidáme 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí, podle požadované hustoty případně přilejeme vroucí vodu. Krátce povaříme a můžeme servírovat.

Chutnalo vám?: 
Tagy: