Placičky z brokolice a kuskusu

Publikováno: 18. 07. 2022   Autor/ka: Kristýna Petričková
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Přílohy
brokolicové placky vegan
Ingredience:

1/2 hrnku kuskusu
1 hrnek brokolice
1 lžíce lahůdkového droždí
3 lžíce ovesných vloček
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl, pepř

Postup:
  1. Půl hrnku kuskusu dáme do misky a zalijeme jedním hrnkem horké vody. Přidáme špetku soli, promícháme a zakryjeme talířkem. Dáme stranou.
  2. Brokolici rozebereme na menší růžičky a povaříme pár minut ve slané vodě. Popř. pokud máme mraženou brokolici, nasypeme ji do misky a zalijeme horkou vodou. Necháme pár minut.
  3. Uvařenou brokolici scedíme a vložíme do mísy spolu s třemi lžícemi ovesných vloček. Přidáme uvařený kuskus, lžíci lahůdkového droždí, cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek.  Vše společně rozmixujeme. Směs opepříme a osolíme podle chuti.
  4. Na nepřilnavé pánvi necháme rozehřát trošku oleje. Lžící pak vkládáme připravenou směs, kterou vždy na pánvi rozetřeme do menší placky. Opečeme z obou stran.
  5. Výborné jsou s čerstvým chlebem a hořčicí.
Počet porcí:
2 porce (10 menších placek)
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?