Rostlinná smetana

Rostlinné smetany je možné vyrobit podobným postupem, jako rostlinná mléka, jen s menším množstvím vody. Sojová a ovesná smetana díky škrobům dobře houstne, mandlová nebo kokosová zase výborně chutná.

Domácí rostlinná smetana

Domácí rostlinná smetana

02. 03. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Strouhaný kokos a ovesné vločky by doma měla mít každá správná hospodyňka. Patříte mezi ně? Pak máte všechno potřebné na domácí rostlinnou smetanu, kterou pořídíte do pár minut za pár korun. Stačí … více

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

21. 02. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Cizrna na paprice je vegetariánskou či veganskou variantou jídla našich babiček, slepice na paprice. Můžete docílit různých chutí použitím různých druhů smetan (sojové, mandlové, ovesné). Nejchutnější výsledek docílíte s čerstvě uvařenou cizrnou. … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?