Semínkový chléb

Recept přidal/a: Alena Teclová
Druh jídla: 
semínkový chléb
Ingredience: 

160 g ovesných vloček
50 g lněných semínek
50 g vlašských ořechů
50 g mandlí
100 g slunečnicových semínek
100 g dýňových semínek
30 g chia semínek
20 g psyllia
3 lžíce oleje (nejlépe kokosového)
1 lžíce agávového sirupu
1 lžička soli
350 ml vody

Postup: 

Postup je velmi jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opět promíchejte a směs nechte přibližně 2 hodiny v lednici, aby se chutě propojily a psyllium do sebe vtáhlo přebytečnou vodu. Právě psyllium určitě nevynechávejte ani ho ničím nenahrazujte. Díky němu celý chléb drží pohromadě.

Po 2 hodinách směs přendejte do zapékací mísy vystlané pečícím papírem. Průběžně obsah důkladně stlačujte lžící, aby se vám chleba po rozkrojení nerozpadal. Pečte na 180 °C přibližně 30 minut.

Toto množství odpovídá formě o rozměru 30x11 cm. Ale pokud vám trochu směsi zbyde, přidejte do ní větší množství agávového sirupu a zkuste upéct několik křupavých cookies.

Doba přípravy: 
40 minut
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?