Lívance z červené quinoy

Recept přidal/a: Alena Teclová
Druh jídla: 
lívance quinoa
Ingredience: 
  • 80 g červené quinoy
  • 160 ml vody
  • 20 g rýžové mouky
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 čajová lžička psyllia
Postup: 

Quinoa by se měla nejprve namočit, a to nejlépe přes noc. Celých 80 g zalijte přibližně dvojnásobným množstvím vody. Ještě před tím ji ale důkladně propláchněte.

Ráno vodu neslévejte, ale quinou spolu s ní rozmixujte. Pravděpodobně vám zbydou menší kousky, ale ty ničemu nevadí. Přidejte mouku, jedlou sodu, skořici, jablečný ocet a psyllium. Směs nechte přibližně 15 minut odstát. Smažte z obou stran na malém množství kokosového oleje.

Toto množství vystačí přibližně na 7 středně velkých lívanců. Pokud chcete, aby byly lívance sladší, můžete místo psyllia použít půlku rozmačkaného banánu.

Počet porcí: 
1
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?