Lívance z červené quinoy

Publikováno: 12. 06. 2021   Autor/ka: Alena Teclová
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Snídaně
Lívance z quinoy
Ingredience:
  • 80 g červené quinoy
  • 160 ml vody
  • 20 g rýžové mouky
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 čajová lžička psyllia
Postup:

Quinoa by se měla nejprve namočit, a to nejlépe přes noc. Celých 80 g zalijte přibližně dvojnásobným množstvím vody. Ještě před tím ji ale důkladně propláchněte.

Ráno vodu neslévejte, ale quinou spolu s ní rozmixujte. Pravděpodobně vám zbydou menší kousky, ale ty ničemu nevadí. Přidejte mouku, jedlou sodu, skořici, jablečný ocet a psyllium. Směs nechte přibližně 15 minut odstát. Smažte z obou stran na malém množství kokosového oleje.

Toto množství vystačí přibližně na 7 středně velkých lívanců. Pokud chcete, aby byly lívance sladší, můžete místo psyllia použít půlku rozmačkaného banánu.

PS: sepsali jsme pro vás poctivý článek, jak na sladké i slané veganské lívance

 

Pořiďte si quinou a amarant online ještě dnes a připravte si z něj kaši, salát nebo chutné rizoto.

Počet porcí:
1 porce
Doba přípravy:
30 minut
Tagy:
Quinoa

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?