Houbový závin

Publikováno: 05. 09. 2019   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Houbový závin
Ingredience:

1 balíček listového těsta

400 g čerstvých hub (lesní houby nebo hlíva)
1 větší cibule
olej na smažení
koření (houbové koření, majoránka, pepř)
sůl

Postup:

Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Podlejeme je několika lžícemi vody a necháme za občasného promíchání dusit, dokud nezmenší objem a nepustí a neodpaří většinu vody. Na pánvi na 3 lžících oleje osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme houbové koření (z rozemletých sušených hub), necháme rozvonět a přidáme podušené houby. Pět minut restujeme společně a podle chuti přidáme sůl, pepř, majoránku, popř. česnek.

Listové těsto (pokud už není připraveno) rozválíme na 3 mm vysoký obdélníkový ovál. Houby navrstvíme do střední části, okraje těsta překlopíme přes ně a lehce přimáčkneme konce. Potřeme olejeme a v rozehřáté troubě pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut. Necháme zchládnout a pokrájíme.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut + 20 minut pečení
Tagy:
Houby

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?