Houbový závin

publikováno: 05. 09. 2019   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Houbový závin
Ingredience:

1 balíček listového těsta

400 g čerstvých hub (lesní houby nebo hlíva)
1 větší cibule
olej na smažení
koření (houbové koření, majoránka, pepř)
sůl

Postup:

Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Podlejeme je několika lžícemi vody a necháme za občasného promíchání dusit, dokud nezmenší objem a nepustí a neodpaří většinu vody. Na pánvi na 3 lžících oleje osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme houbové koření (z rozemletých sušených hub), necháme rozvonět a přidáme podušené houby. Pět minut restujeme společně a podle chuti přidáme sůl, pepř, majoránku, popř. česnek.

Listové těsto (pokud už není připraveno) rozválíme na 3 mm vysoký obdélníkový ovál. Houby navrstvíme do střední části, okraje těsta překlopíme přes ně a lehce přimáčkneme konce. Potřeme olejeme a v rozehřáté troubě pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut. Necháme zchládnout a pokrájíme.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut + 20 minut pečení
Tagy:
Houby
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?