Bezvaječná houbová smaženice

Publikováno: 20. 09. 2019   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Bezvaječná houbová smaženice
Ingredience:

300g lesních hub
1balíček uzeného tofu
1 větší cibule
lahůdkové droždí
černá sůl (kala namak)
koření: pepř, mletý kmín, houbové koření

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. Okořeníme mletým kmínem, houbovým kořením a případnou špetkou pepře a přidáme na jemno nastrouhané uzené tofu (to nahrazuje vajíčka z klasického receptu). Podle chuti dosolte černou solí (pochází z vulkanických oblastí a evokuje díky síře chuť vajec) a dolaďte lžící lahůdkového droždí. Pokud toužíte po nažloutlé barvě, přidejte špetku kurkumy.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?