Veganská kešu mozzarella

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Veganská kešu mozzarella
Ingredience: 

1 lžíce psylia
200ml vody
100 g kešu
2 lžíce citrónové šťávy
špetka soli

Postup: 

Kešu namočíme přes noc do vody, před použitím je slijeme. Psylium ideálně ještě proženeme mixérem na co nejjemnější prášek, abychom získali co nejhladší konzistenci. Osvědčilo se mi přidat pak rovnu vodu a ještě chvíli mixovat společně. Z mixéru ji přelijme co nejrychleji do misky, gel se tvoří opravdu rychle. Necháme jej uležet zhruba půl hodiny. Vymačkáme šťávu z citrónu, který „sýr“ nejen okyselí, ale pomůže jej také lépe „srazit“. Přidáme vodu a necháme alespoň půl hodiny vytvořit gel. V mixéru nejdříve rozmixujeme kešu na hladkou strukturu, až poté přidáme psyliový gel a citronou šťávu. Nalejeme do misky či formy a necháme v lednici ztuhnout.

Sháníte lahodné kešu ořechy, co se jen na jazyku rozplývají? Já je kupuju ve Světě plodů.

Počet porcí: 
4 porce
Doba přípravy: 
15 minut
Chutnalo vám?: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?