Veganská kešu mozzarella

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Veganská kešu mozzarella
Ingredience: 

1 lžíce psylia
200ml vody
100 g kešu
2 lžíce citrónové šťávy
špetka soli

Postup: 

Kešu namočíme přes noc do vody, před použitím je slijeme. Psylium ideálně ještě proženeme mixérem na co nejjemnější prášek, abychom získali co nejhladší konzistenci. Osvědčilo se mi přidat pak rovnu vodu a ještě chvíli mixovat společně. Z mixéru ji přelijme co nejrychleji do misky, gel se tvoří opravdu rychle. Necháme jej uležet zhruba půl hodiny. Vymačkáme šťávu z citrónu, který „sýr“ nejen okyselí, ale pomůže jej také lépe „srazit“. Přidáme vodu a necháme alespoň půl hodiny vytvořit gel. V mixéru pak společně rozmixujeme kešu, psyliový gel a citronou šťávu. Nalejeme do misky či formy a necháme v lednici ztuhnout.

PS: zajímají vás alternativy mléčných výrobků z rostlinných surovin? Tento "sýr" a mnohé další se můžete naučit a ochutnat na kurzu výroby mléka, sýrů a jogurtů z ořechů, semínek a obilovin.

Počet porcí: 
4 porce
Doba přípravy: 
15 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny