Těstovinový salát s majonézou

Publikováno: 29. 01. 2017   Autor/ka: redakce
Druh jídla: Hlavní chody
vegan_testovinovy_salat
Ingredience:

– 250g bezlepkových těstovin /půl sáčku
– 1/2 ledového salátu
– 2 hrsti salátu polníček
– 1 avokádo
– 1/2 salátové okurky
– malá rajčata, nejlépe kombinace barev
– čerstvá bazalka – 3 výhonky
– domácí majonéza/ sojolka nebo sojolka z obchodu – 1 kelímek
– pro dochucení sůl, případně pepř kdo má rád

Postup:

Uvaříme dle návodu těstoviny, propláchneme, necháme okapat, zchladnout. Nakrájíme na kostky avokádo, okurku, dle velikosti na polovinu nebo čtvrtinu malá rajčátka, na malé kousky bazalku. Do mísy natrháme ledový salát přidáme polníček a všechny ostatní nakrájené suroviny. Následně dochutíme majonézou/sojolkou a doladíme solí a pepřem. Salát necháme nejlépe vychladit v lednici, pokud k tomu není čas, nic se neděje, dá se jíst okamžitě ihned po přípravě:)

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?