Polévka z medvědího česneku

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Polévka z medvědího česneku
Ingredience: 

150 g medvědího česneku
1 větší cibule
500 ml horké vody
250 ml rostlinné smetany
oleje

Postup: 

Medvědí česnek opláchněte a nechejte okapat. Na menším množství oleje zpěňte na měsíčky pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte listy medvědího česneku, podle velikosti případně překrojené napůl. Nechejte jej podusit několik minut na mírném ohni. Zalejte jej horkou vodou, kterou osolíte a pět minut vařte. Na konci přidejte rostlinnou smetanu (sojovou, ovesnou, nebo se inspirujte receptem na domácí rostlinnou smetanu) a vařte ještě dalších 5 minut. Pak můžete podávat.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
15 minut
Chutnalo vám?: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy? V kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Živý online kurz můžete sledovat z pohodlí svého domova a přímo se ptát na mé zkušenosti z 13 let veganské praxe.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?