Pesto z dýňových semínek

Publikováno: 09. 08. 2017   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Ostatní
Pesto z dýňových semínek
Ingredience:

1 hrnek dýňových semínek
1/4 hrnek olivového oleje
stroužek česneku
1 lžička octa
2 lžičky shiro misa
hrstka čerstvých bazalkových listů

Postup:

Tento recept pochází z mé oblíbené kuchařské knihy Susan Marque, zaměřené na vyčištění kvasinek v těle. Pesto, které je výborné třeba na těstovinách, zvládnete za několik minut – stačí mít mixér. Vzala jsem 1 hrnek dýňových semínek a opekla je na mírnějším ohni na pánvi, dokud nezačaly pukat. V mixéru jsem je pak smíchala se 1/4 hrnkem olivového oleje, velkým stroužkem česneku, 1 lžičkou octa, 2 lžičkami shiro misa a hrstkou čerstvých bazalkových listů. Podle potřeby jsem přidávala vodu, aby se pesto dobře mixovalo. Silnější mixér dokáže vykouzlit skutečně hladkou směs.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?