Pečená cizrna

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Druh jídla: 
Pečená cizrna
Ingredience: 

1 hrnek suché cizrny (namočit + uvařit) nebo 2 hrnky uvařené
1 lžíce sezamového oleje
pikantní koření, např. grilovací koření, směs chilli con carne, paprika + chilli
sůl

Postup: 

Cizrna je dost náročná na čas přípravy - namáčení zabere 12 hodin a vaření další hodinu a půl. Na toto mlsání tak spíše využijete nevyužitý zbytek cizrny z jiného vaření anebo si jí rovnou uvařte více i pro další jídla.

Uvařenou a okapanou cizrnu v misce hojně posypeme kořením, promícháme a přidáme olej. Na plech vložíme pečící papír a na něj rozprostřeme do tenké vrstvy cizrnu. Pečeme ji předehřáté troubě na 180 °C za občasného míchání cca 45 minut. Cizrna by měla být na povrchu křupavá, ale uvnitř měkká.

Výborná je ještě teplá jako pochoutka k dobrému filmu. Také se hodí s pečivem a zeleninou jako hlavní jídlo. V uzavřené misce v lednici vydrží 5 – 7 dní, můžete si ji tak připravit do zásoby a využívat všude, kde se hodí - třeba do zeleninových salátů nebo polévek.

Počet porcí: 
3-4 porce
Doba přípravy: 
45 minut + příprava cizrny
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?