Bulgur s mungem a olivami

recept přidal/a: Kosmetika hrou
Bulgur s mungem a olivami
Ingredience: 

2 hrníčky bulguru
1 hrníček loupaných mungo (nebo den před tím namočených - neloupaných mungo)
olivy tmavé
kapary
rajčata
salát
sojová omáčka
ume ocet nebo šťáva z jednoho citrónu
slunečnicová semínka

Postup: 

Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody - tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 - 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu a občas ochutnejte, zda je bulgur a mungo hotové. Bulgur s mungem smícháme se zeleninou a semínky, osolíme - pokud nepoužijeme ume ocet, který solí. Přilijeme sojovku a dobrou chuť!

Velmi chutné, jednoduché a rychlé jídlo.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?