Batáto-hrušková polévka

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Batáto-hrušková polévka
Ingredience: 

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na kostičky
1/4 šálku nakrájené mrkve
1/4 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
1 středně velký batát, nakrájený
1 hruška, nakrájená
1/4 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sladké papriky
2 šálky vody
1/4 šálku kokosového mléka
1 lžička rýžového sladu (nebo jiného rostlinného sirupu)
1 lžičku citronové šťávy
sůl podle chuti

Postup: 

V hrnci jsem zahřála lžíci oleje a nejprve přidala nakrájenou cibuli, mrkev a celer a orestovala. Po pár minutách jsem přidala sladké brambory, hrušku a tymián a za občasného míchání lehce osmažila na středním ohni. Poté jsem vše zaprášila paprikou, nechala ji rozvonět a pak vše podlila 2 hrnky horké vody. Vařila jsem vše asi 15 minut, dokud batáty. Polévku jsem přelila do mixéru a rozmixovala (můžete použít i ponorný mixér, ale nikdy nebude tak hladká), přidala jsem kokosové mléko (můžete použít i jinou rostlinnou smetanu, ale chuť bude mírně odlišná), citrónovou šťávu, rýžový slad a sůl (jinak to bude příliš sladké). Po chvíli společného vaření je tato báječná poléva připravená k servírování.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny