Zeleninové bulgurito s robi

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Zeleninové bulgurito s robi
Ingredience: 

hrnek bulguru
100g robi
brokolice (růžičky nebo oloupaný pokrájený stonek)
2 větší rajčata
30g hrášek
30g kukuřice

Postup: 

Využijeme robi nudličky, pokud máme plátky, pokrájíme je na menší kostky a necháme namarinovat (třeba v sójové omáčce). Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody, krátce povaříme a necháme pomalu pod pokličkou dojít. Mezitím na pánvi na troše oleje orestujeme robi, brokolici, přidáme hrášek a kukuřici a osolíme. Na pánev přisypeme bulgur i se zbytkem vody a necháme na mírném plameni vydusit. Před konce přidáme ještě nakrájená rajčata a okořeníme bazalkou nebo oregánem.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?