Vege špíz s tempehem

Publikováno: 28. 12. 2012   Autor/ka: redakce
Druh jídla: Hlavní chody
Vege špíz s tempehem
Ingredience:

větší červená cibule
uzený tempeh
červená paprika
žampióny

marináda:
olivový olej
sojová omáčka
česnek
grilovací koření
pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky, papriku a tempeh na větší kostky a ve střídavém pořadí je napíchneme na špejle. Na malý plech nebo pekáček položíme pečící papír a naklademe špízy. Pomažeme je shora připravenou marinádou avložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 20 – 30 minut podle výkonu trouby, průběžně otáčíme a potíráme marinádou. Druhá varianta je špízy krátce osmažit ze všech stran na pánvi v oleji. Jako příloha se hodí brambory s tofunézou nebo bramborová kaše.

Tagy:
Tempeh
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?