Gnocchi recepty

Pravé gnocchi pochází z Itálie, kde se vyrábí smícháním uvařených brambor s moukou a vejci. Blízkými příbuznými jsou halušky a chuťově mají blízko třeba i ke chlupatým knedlíkům. Výborné jsou s cibulkou a opečeným tofu či tempehem – k nim si můžete udělat kysané zelí, špenát nebo sušená rajčata. Připravit je můžete také na sladko.

Gnocchi se zelím a tempehem

Gnocchi se zelím a tempehem

12. 01. 2015   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Zpěníme na pánvi cibulku a přidáme na kostky pokrájený tempeh. Do osolené vody přidáme gnocchi a krátce povaříme podle návodu. Kysané zelí propláchneme a nakrájíme. Vše smícháme! Chutná zimní rychlovka:)

Gnocchi s rajčaty

Gnocchi s rajčaty

26. 09. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Nejdříve si připravíme omáčku. Pokrájíme cibuli na drobno a necháme zesklovatět na oleji, přidáme pokrájená rajčata a hrníček vody. Osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během toho dáme vařit osolenou vodu … více

Letní gnocchi

Letní gnocchi

15. 06. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

V jednom hrnci vaříme vodu se solí – jak se začne vařit, tak vhodíme gnocchi. Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibulku, přidáme špenát. Až se špenát zcvrkne přidáme pokrájená sušená … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?