Seitanový guláš a cuketové placky

recept přidal/a: Silvie Zemková
Seitanový guláš a cuketové placky
Postup: 

Guláš - seitan speciál namarinujeme pár hodin ve směsi oleje, černého piva, česneku, mleté papriky a soli. Na oleji osmažíme cibulku do zlatova, přidáme seitan i s marinádou, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, mletý kmín, libeček, zalijeme zeleninovým vývarem, zahustíme a povaříme.

Placky - nastrouháme střední cuketu a vymačkáme z ní vodu, přidáme 4 lžíce kukuřičné mouky, 2 lžíce hladké mouky, lžíci solamylu rozmíchaného v trošce vody, kapku oleje, 2 lžíce lahůdkového droždí, 4 stroužky česneku, malou cibuli, pažitku, sůl, pepř a mletý kmín. Vytvoříme placky, které smažíme z obou stran.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?