Salát s kešunézou

Publikováno: 16. 08. 2015   Autor/ka: vegi
Druh jídla: Saláty
Salát s kešunézou
Ingredience:

ledový salát
mrkev
cherry rajčátka
červená paprika
kešu ořechy
citron
sůl
sirup z agáve

Postup:

Ledový salát nakrájíme nebo natrháme, mrkev nastrouháme na hrubo, rajčátka a papriku nakrájíme. Nakrájenou zeleninu zlehka osolíme.

Kešu umeleme v mlýnku na kávu, smícháme s citronovou šťávou a trochou vody, osolíme a přisladíme sirupem z agáve nebo jiným přírodním sladidlem. Pokud máme výkonný mixér, můžeme kešunézu rozmixovat v mixéru. Ořechy můžeme předem namočit, ale není to nutné.

Kešunézu vmícháme do salátu a ozdobíme plátky pomeranče.

Tagy:
Kešu
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?