Salát s kešunézou

Publikováno: 16. 08. 2015   Autor/ka: vegi
Druh jídla: Saláty
Salát s kešunézou
Ingredience:

ledový salát
mrkev
cherry rajčátka
červená paprika
kešu ořechy
citron
sůl
sirup z agáve

Postup:

Ledový salát nakrájíme nebo natrháme, mrkev nastrouháme na hrubo, rajčátka a papriku nakrájíme. Nakrájenou zeleninu zlehka osolíme.

Kešu umeleme v mlýnku na kávu, smícháme s citronovou šťávou a trochou vody, osolíme a přisladíme sirupem z agáve nebo jiným přírodním sladidlem. Pokud máme výkonný mixér, můžeme kešunézu rozmixovat v mixéru. Ořechy můžeme předem namočit, ale není to nutné.

Kešunézu vmícháme do salátu a ozdobíme plátky pomeranče.

Tagy:
Kešu
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?