Pečená zelenina s kapustou

Publikováno: 25. 10. 2017   Autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Hlavní chody
Pečená zelenina s kapustou
Ingredience:

1,5 kg zeleniny (např. 4 menší brambory, 3 střední červené řepy, mrkev a 400g dýně Hokkaido)
6 lžic oleje (olivového)
sůl
pepř
1 cibule
1 rajčatový protlak
2 konzervy loupaných rajčat
oregano
200 g kapusty

Postup:

Předehřejeme troubu na 250 °C. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáče. Promícháme se 3 lžícemi oleje, osolíme a pečeme s občasným promícháním asi 45 minut, dokud není měkká. (Dýni přidáme asi o 10 minut později.)

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme protlak a asi minutu mícháme. Pak rozmačkáme/rozkrájíme loupaná rajčata a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a necháme probublávat. Můžeme přidat trochu vody (asi sklenici, dle požadované hustoty). Na 5 minut pak přidáme nasekanou kapustu, aby změkla.

Smícháme s upečenou zeleninou a dochutíme. Podáváme např. s pečivem.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?