Krémová cizrnová polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Krémová cizrnová polévka
Ingredience: 

500g suché cizrny
2 větší cibule
4 velká rajčata (v zimě plechovku konzervovaných)
sladká paprika
malý kousek zázvoru

Postup: 

Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme předem uvařenou cizrnu, rajčata, zázvor, osolíme a zalejeme šálkem horké vody. Necháme chvíli povařit a tyčovým mixérem umixujeme na hrubější krém. Dochutíme bylinkami (bazalka nebo koriandr), popřípadě můžeme zjemnit rostlinnou smetanou nebo kokosovým mlékem.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
4
Doba přípravy: 
25 minut + vaření cizrny
Chutnalo vám?: