Jablka s oříškovou polevou

Publikováno: 01. 04. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Jablka s oříškovou polevou
Postup:

Když jsem před několika lety experimentoval s živou stravou, snídával jsem většinou jen ovoce. Docela rychle jsem shodil pěkných pár kilo, ale částečně i na úkor svalové hmoty. A taky jsem míval brzy po snídani znovu hlad. Vyřešili to zelené smoothies, ale toužil jsem ještě po typově odlišném jídle. A tak jsem přes posyp pokrájených jablek rozmixovaným mákem došel až k semínko-oříškové polevě, kterou můžete připravit v mnohých obměnách.

Tentokrát jsem do mixéru přidal malou hrst namočených mandlí, lžíci lněného semínka (přidá omega3 mastné kyseliny a taky polevu zahustí), 6-7 sušených datlí a lžíci karobu. Přidal jsem vodu, rozmixoval do hladka a zalil tím na talíři pokrájená jablka. Mňam!

Tagy:
jablka Mandle
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?