Houbové rizoto

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Houbové rizoto
Ingredience: 

1 větší cibule
400g hub (ideálně hříbky)
300g rýže
koření: houbové koření (usušené a pomleté houby), pepř
olivový olej

Postup: 

Cibuli nakrájejte na drobno a nechte smažit na 3 lžících olivového oleje. Jakmile začne zlátnout, přidejte rýži a minutu společně opékejte. Zasypejte lžící sypkého zeleninového bujónu a zalejte půl sklenicí horké vody (nebo nechejte v horké vodě rozpustit kostkový bujón). Rýži míchejte a podle potřeby podlévejte.

Na vedlejší plotýnce poduste pokrájené houby, podlité několika lžícemi vody. Jakmile se voda a puštěná šťáva z větší části vstřeba, přisypejte drzený kmín a případně houbové koření.

Ve chvíli, když už rýže začíná měknout, do ní přidáme houby, podlejeme a promícháme, aby se chutě propojily. Dusíme společně do úplného změknutí rýže. Vodou podléváme už jen zlehka, škrob z rýže by měl vytvořit lehký krémový šlem. Rizoto můžeme zpestřit několika zlehka a na sucho opraženými vlašskými ořechy.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?