Gazpacho

Publikováno: 24. 06. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Polévky
Gazpacho
Ingredience:

750 g masitých rajčat
1ks salátová okurka
2 stroužky česneku 
30 ml olivového oleje
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
hrubě nakrájená červená cibule
hrubě mletý černý pepř
sůl
1ks zelená paprika
1ks kapie
25 ml vinného octa

Postup:

Studená polévka gazpacho (gaspačo) pochází ze španělské Andalusie. Je doslova našlapaná vitaminy a je zvláště osvěžující v parných letních dnech. Existuje mnoho variant gazpacha, takže se nebojte lehce zaimprovizovat. Zeleninu pokrájíme na menší kostky a pořádně rozmixujeme dohromady na hladkou polévku. Necháme vychladit.

Počet porcí:
4
Doba přípravy:
15 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?