Fíky podušené rumem

Publikováno: 08. 04. 2015   Autor/ka: Eflo
Druh jídla: Ostatní
Fíky podušené rumem
Ingredience:

balení sušených fíků
pomeranč
ořechy (pekanov, vlašské, lískáče)
mletá skořice, 1-2 hřebíčky
rum dle chuti (určitě nešetřete 🙂

Postup:

Fíky nakrájíme, zalijeme vodou, aby byly potopeny, přidáme hřebíček, skořici a rum. Pod pokličkou zvolna vaříme cc 7 minut. Fíky vodu z většiny nasáknou a vytvoří hustou sladkou štávu. Přidáme během vaření vodu, pokud by se vyvařila úplně. Podáváme s pomerančem, ořechy, polité vlastní šťávou!

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?