Skořice

zázvor

6 léčivých koření, které zatočí se záněty, rýmou nebo špatným trávením

30. 12. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny Výživa

Zvlášť v zimě, kdy ze všech stran útočí bacily, je třeba podpořit obranyschopnost organismu. Kromě studených sprch, konzumace velkého množsví ovoce a zeleniny je dobré se zaměřit na některé rostliny a koření, které fungují jako přírodní antibiotika a dovedou zatočit se záněty, nachlazením nebo podpořit trávení. Tady je šest tipů na největší “borce”:

Česnek

Fíky podušené rumem

Fíky podušené rumem

08. 04. 2015   napsal/a: Eflo | druh jídla: Ostatní

Fíky nakrájíme, zalijeme vodou, aby byly potopeny, přidáme hřebíček, skořici a rum. Pod pokličkou zvolna vaříme cc 7 minut. Fíky vodu z většiny nasáknou a vytvoří hustou sladkou štávu. Přidáme během vaření … více

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

27. 07. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | druh jídla: Dezerty & cukroví

Smícháme cukr a olej, přidáme mouku, skořici a sodu. Nakonec přidáme pořádně rozmačkané banány (ideálně už hodně zralé). Zamícháme, dáme péct na cca 1 hodinu na 200 stupňů. Pokud máte nižší pekáček … více

Skořice

Skořice

14. 01. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Skořice pochází z Asie, její použití se vesměs zúžilo na kořenění sladkých jídel, přitom ale patří k přírodním lékům s blahodárnými účinky, což potvrzují mnohé výzkumy posledních let. Díky výrazným dezinfekčním a antibiotickým schopnostem se využívá proti nachlazení, kašli a chřipce, stejně jak dobré poslouží i při potížích zažívacího traktu, jako jsou průjmy, nadýmání nebo kolika.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?