Dýně Hokaido s fazolemi

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Dýně Hokaido s fazolemi
Ingredience: 

půlka menší dýně hokaido
plechovka fazolí
koření: paprika, chilli, římský kmín
olej
zelenina (jako obloha či příloha)

Postup: 

Dýni hokaido rozkrojíme, očistíme o měkkého středu se semínky a opláchneme. Pokrájíme i se slupkou na malé kostičky a orestujeme na pánvi v troše oleje, dokud slupka nezměkne. Okořeníme paprikou, trochou drceného římského kmínu a kdo má rád pálivejší, také chilli a zasypeme propláchnutými fazolemi z plechovky. Tady malá odbočka - zpracované potraviny příliš nevyužívám a nedoporučuju, ale plechovkové fazole (vybírám zásadně ten ty v nálevu, nikoliv v rajčatové omáčce) většinou neobsahují žádné konzervanty, jsou rychle po ruce a hlavně nadýmají jen málo, nebo vůbec. Dýni s fazolemi ještě krátce restujeme a mícháme. Podáváme s chlebem, nebo ještě lépe s hromadou zeleniny.

Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
20 minut
Chutnalo vám?: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy? V kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Živý online kurz můžete sledovat z pohodlí svého domova a přímo se ptát na mé zkušenosti z 13 let veganské praxe.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?