Cuketové placky

Publikováno: 05. 02. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Cuketové placky
Ingredience:

2 středně velké cukety
bramborový škrob (na zahuštění podle potřeby)
koření (1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého kmínu, 2 stroužky česneku)
lžička soli

Postup:

Jak na cukeťáky? Na hrubém struhadle jsem postrouhala dvě středně velké cukety, osolila je půl lžičkou soli, přidala koření (1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého kmínu a dva nastrouhané stroužky česneku) a přidala bramborový škrob na zahuštění. Jeho množství je úměrné tomu, kolik vody pustí cuketa, aby se vytvořilo mírně tekuté těsto. Na pánvi zahřejte olej a smažte z obou stran do zlatohněda. Jako přílohu na jsem zvolila uvařený amarant s rukolou a růžičkovou kapustou.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?