Arašídová rýže s grilovanou zeleninou a tempehovou slaninkou

recept přidal/a: Silvie Zemková
Arašídová rýže s grilovanou zeleninou a tempehovou slaninkou
Ingredience: 

jasmínová rýže
arašídové máslo
pórek
lněné semínko
koření: lahůdkové droždí, miso, chilli

zelenina
uzený tempeh

Postup: 

Uvaříme jasmínovou rýži, přidáme pórek, lněné semínko a lahůdkové droždí. V hrnci rozpustíme arašídové máslo, zředíme trochou vody, přidáme miso, kapku sezamového oleje, chilli a přimícháme k rýži.

Zeleninu grilujeme s kapkou olivového oleje, osolenou a posypanou čerstvým česnekem a kurkumou. Uzený tempeh nakrájíme na ultra tenké plátky a zprudka osmahneme.

Arašídy se doma nikdy neztratí. Do kaší, müsli, asijských woků nebo na výrobu domácího burákového másla.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?