Umeocet

Umeocet

Ve skutečnosti se nejedná o ocet, ale tekutinu, která je vedlejším produktem při fermentaci japonských švestek umeboshi. Umeocet má slano-kyselou chuť a karmínově červenou barvu po shizo listech, které zlepšují jeho konzervační účinky. Jeho využití coby dochucovadla je pestré - příjemně oživí zeleninové saláty, ozvláštní pomazánky, polévky i třeba tradiční čočku nakyselo, rozmíchaný ve sklenici vody je příjemným společníkem do letních veder.

Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?