Dochucování rostlinných jídel

Přirozené dochucování jídel je skutečným uměním rostlinné kuchyně. Kromě koření a bylinek jsou to především suroviny obsahující onu pátou chuť umami. Ať už je to sojová omáčka, miso, lahůdkové droždí, různé typy octů, solí nebo sušené zeleniny rozemleté na prášek.

Gomasio

Méně sodíku, více minerálů. Gomasio pozvedne chuť i výživou bohatost jídel

24. 01. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny V kuchyni

Složení kořenící soli Gomasio jsou obsaženy už v samotném názvu: goma = sezamové semínko, shio = sůl. Díky sezamu obsahuje vitaminy A, B, E, hodně vápníku, zinek, fosfor, železo a draslík. Gomasio tak dodává slanou chuť s menším množstvím koncentrované soli, díky minerálům a vitaminům také zvyšuje výživnou hodnotu jídla a naopak nevyvovává pocit žízně.

Černá sůl

Černá sůl Kala Namak

15. 08. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Černá sůl (ve skutečnosti spíše šedo-fialová) je druhem nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách, za kterou mohou její siřičité složky. Kromě nich obsahuje také železo a některé další minerály, proti … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?