Sójová omáčka recepty

Sháníte kvalitní sójovou omáčku? Pak se rozhodně poohlédněte po fermentované a hledejte etikety Shoyu a Tamari, což jsou tradiční “sojovky” vyráběné dlouhodobým kvašením sójových bobů. Sójové omáčky se například hodí pro: přípravu marinád, salátových dresingů, dochucení různých wok a stir-fry pánví, polévek nebo omáček.

Sója v rostlinné stravě

Sója v rostlinné stravě

11. 02. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny V kuchyni

Dlouhou dobu vyzvihovaná, poslední roky spíše haněná. Sója. Luštěnina pocházejí ze severní a střední Číny, společně s pšenicí, kukuřicí a rýží patří mezi nejpěstovanější surovin vůbec. Velká část její produkce (často geneticky … více

Lilek načerno

Lilek načerno

18. 07. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Lilek pokrájíme na plátky, posolíme a necháme čtvrt hodiny “vypotit”, abychom z něj vytáhli hořkost. Poté jej osušíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme na větší kousky a orestujeme na oleji. … více

Bulgur s mungem a olivami

Bulgur s mungem a olivami

04. 04. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody – tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 – 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?