Zapečené těstoviny a rýže s "sýrově" tempehovou polevou

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Zapečené těstoviny a rýže s "sýrově" tempehovou polevou
Ingredience: 

2 hrnky pohankových těstovin
1 hrnek hnědé rýže
zelenina - řapíkatý celer, pórek, mrkev
koření: shoyu, uzená paprika, sušené oregáno

1 balíček ochuceného tempehu
1 lžíce lahůdkového droždí
kukuřičný škrob

Postup: 

Uvařila jsem samostatně dvě porce pohankových těstovin (2 hrnky) a dvě porce dlouhozrnné hnědé rýže. Nechala jsem obojí vychladnout a ve velké misce jsem je smíchala s nakrájenou zeleninou - celerovým stonkem, pórkem a nastrouhanou mrkví. Směs jsem dochutila sojovou omáčkou shoyu, uzenou paprikou a sušeným oregánem a vložila do pekáčku. Jako svrchní vrstu jsem připravila nastouchaný ochucený tempeh (uzený či smažený) se lžičkou lahůdkového droždí a lžíce škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Pekla jsem v troubě, dokud povrch nebyl křehký a hnědý.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny