Veganské lasagne s boloňskou omáčkou z červené čočky

publikováno: 25. 10. 2016   autor/ka: Silvie Zemková
Kuchyně: Italská kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Veganské lasagne s boloňskou omáčkou z červené čočky
Postup:

Lasagne s boloňskou omáčkou z červené čočky, bešamelem ze sójového mléka, sýrem Violife, rajčaty a čerstvou bazalkou.

Omáčku připravíme tak, že osmažíme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme dvě větší rajčata, spařená, oloupaná a pokrájená na malé kousky, půl hrnku červené čočky, cca dvě deci vody a stejné množství rajčatového pyré. Okořeníme (česnekové grilovací, bazalka, sůl, pepř, libeček…) a vaříme do změknutí čočky asi 15 minut. Do zapékací misky naklademe střídavě plátky lasagní a omáčku, poslední vrstvu zalijeme bešamelem ze sójového mléka a pokryjeme plátky veganského sýra Violife (případně využijeme nastrouhaný bloček jiného vegan sýru – např. Veganline). Zapečeme v troubě.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
40 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?