Veganské bramboráčky

recept přidal/a: ilovetofu
Veganské bramboráčky
Ingredience: 

3 brambory
2 stroužky česneku
bramborový škrob
olej na smažení
sůl
pepř
kmín
muškátový oříšek
majoránka

zálivka
sojový jogurt
zelená nať
sůl

Postup: 

Najemno nastrouháme brambory (1 brambora vyjde na 1 menší bramboráček), česnek, zahustíme bramborovým škrobem a ochutíme solí, majoránkou, mletým kmínem nebo muškátovým oříškem. Na pánvičce rozehřejeme kvalitní olej na smažení a bramboráčky smažíme několik minut z obou stran.

Mezitím si připravíme zálivku ze sójového jogurtu, který osolíme a smícháme se zelenou natí, kterou máme zrovna po ruce (petržel, pažitka...). Na ubrousku necháme vysát přebytečný olej a naservírujeme se zálivkou a nakrájenou zeleninou.

Původní recept pochází od populárního německého veganské kuchaře Attily Hildmanna, jenom cibuli v něm střídá našinci v bramborácích jistě více šmakující česnek.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?