Raw čokoláda

recept přidal/a: Vitalvibe
Raw čokoláda
Ingredience: 

Raw čokoláda

1 raw kakaové máslo (250 g)
1 raw kakaový prášek (227 g)
50 -70 g palmového cukru (podle požadované sladkosti čokolády)
5 kapek stevie (dodá sladkost, lze vynechat a přidat víc cukru)
lze přidat i vanilkové boby nebo kvalitní esenciální oleje na dochucení

Postup: 

Máslo rozpustíme ve vodní lázni o teplotě 40-45 stupňů Celsia (abychom zachovali všechny cenné látky). Tekuté máslo dáme spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru a mixujeme na tekutinu, kterou lijeme do připravených formiček. Lze přidat jakékoli najemno nakrájené ořechy, drcené kakaové boby, goji, atd.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?