Pečená zelenina s jáhly

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Pečený zelenina s jáhly
Ingredience: 

mrkev
petržel
dýně hokaido
batáty
dochucení: olej, sůl, drcený kmín

Postup: 

Ne každá zelenina je vhodná pro pečení - hlavním kritériem je škrobnatost. Já jsem si vybrala mrkev, petržel, dýni hokaido a sladké brambory - batáty. Nakrájela jsem je na hranolky a na několik hodin naložila do oleje se solí a drceným kmínem. Poté jsem je pekla na plechu na pečícím papíru v troubě při 180-200 °C zhruba 40 minut, cca 3x jsem je obrátila vařečkou. Zelenina je dobrá sama o sobě, ale aby skutečně zasytila, připravila jsem si k ní ještě nadýchané jáhly. Na dochucení jsem použila gomasio.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?