Pečená zelenina s jáhly

Ingredience:
mrkev
petržel
dýně hokaido
batáty
dochucení: olej, sůl, drcený kmín
Postup:
Ne každá zelenina je vhodná pro pečení - hlavním kritériem je škrobnatost. Já jsem si vybrala mrkev, petržel, dýni hokaido a sladké brambory - batáty. Nakrájela jsem je na hranolky a na několik hodin naložila do oleje se solí a drceným kmínem. Poté jsem je pekla na plechu na pečícím papíru v troubě při 180-200 °C zhruba 40 minut, cca 3x jsem je obrátila vařečkou. Zelenina je dobrá sama o sobě, ale aby skutečně zasytila, připravila jsem si k ní ještě nadýchané jáhly. Na dochucení jsem použila gomasio.
Máte chuť na kaši, jáhelník nebo jáhloto? Kupte si jáhly v eshopu Grizly.cz.
Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
1 hodina
Chutnalo vám?:

inzerce - blendea - zdraví a síla přímo z přírody
Podobné recepty
ingredience: Agar
Amarant
Arašídy
Avokádo
Batáty
Brambory
Brokolice
Bulgur
Cizrna
Cuketa
Červená čočka
Červená řepa
Česnek
Čočka
Dýně hokaido
Fazole
Hlíva
Houby
Hrách
Chia semínka
Jáhly
Kapusta
Kešu
Kokosové mléko
Kokosový olej
Konopné semínko
Kroupy
Kuskus
Květák
Kysané zelí
Lahůdkové droždí
Lilek
Lněné semínko
Luštěniny
Lískové ořechy
Mandle
Miso
Mořské řasy
Mrkev
Mungo
Mák
Ořechy
Paprika
Petržel
Pohanka
Polenta
Pórek
Quinoa
Rajčata
Robi
Rýže
Rýžové nudle
Seitan
Shitake
Slunečnice
Sušená rajčata
Sójové maso
Tempeh
Tofu
Vlašské ořechy
Zelí
Žampiony