Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu

recept přidal/a: Silvie Zemková
Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu
Ingredience: 

dýně hokkaido
cuketa
celer
koření: česnek, adžika, pepř, sůl
olivový olej

dip
tofu
rýžové mléko
dijónská hořčice
česnek
sůl, pepř, sušená pažitka

Postup: 

Celerové hranolky upečeme se lžící olivového oleje, solí, pepřem, kurkumou, mletou paprikou. Zhruba v polovině pečení přidáme hokkaido a cuketu s kapkou olivového oleje, česnekem, adžikou - ty se pečou kratší dobu. Mezitím si připravíme dip rozmixováním půlky tofu, několika lžič rýžového mléka, jedné lžíce dijónské hořčice a podle chuti přidáme česnek, sůl, pepř, sušenou pažitku.

Chutnalo vám?: