Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu

recept přidal/a: Silvie Zemková
Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu
Ingredience: 

dýně hokkaido
cuketa
celer
koření: česnek, adžika, pepř, sůl
olivový olej

dip
tofu
rýžové mléko
dijónská hořčice
česnek
sůl, pepř, sušená pažitka

Postup: 

Celerové hranolky upečeme se lžící olivového oleje, solí, pepřem, kurkumou, mletou paprikou. Zhruba v polovině pečení přidáme hokkaido a cuketu s kapkou olivového oleje, česnekem, adžikou - ty se pečou kratší dobu. Mezitím si připravíme dip rozmixováním půlky tofu, několika lžič rýžového mléka, jedné lžíce dijónské hořčice a podle chuti přidáme česnek, sůl, pepř, sušenou pažitku.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?