Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu

Publikováno: 04. 01. 2017   Autor/ka: Silvie Zemková
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Ostatní
Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu
Ingredience:

dýně hokkaido
cuketa
celer
koření: česnek, adžika, pepř, sůl
olivový olej

dip
tofu
rýžové mléko
dijónská hořčice
česnek
sůl, pepř, sušená pažitka

Postup:

Celerové hranolky upečeme se lžící olivového oleje, solí, pepřem, kurkumou, mletou paprikou. Zhruba v polovině pečení přidáme hokkaido a cuketu s kapkou olivového oleje, česnekem, adžikou – ty se pečou kratší dobu. Mezitím si připravíme dip rozmixováním půlky tofu, několika lžič rýžového mléka, jedné lžíce dijónské hořčice a podle chuti přidáme česnek, sůl, pepř, sušenou pažitku.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?