Krémové rissoto s houbami shitake

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Krémové rissoto s houbami shitake
Ingredience: 

domácí zeleninový vývar
hrst hub shitake
velká cibule
hrnek kulatozrnná rýže
olivový olej

Postup: 

Ze zeleniny (např. povadlejších kousků) si připravte dlouhým vařením na mírném ohni poctivý zeleninový vývar. Přidejte do něj na několik hodin předem namočenou menší hrst hub shitake - ve vývaru nabobtnají a zároveň jej dochutí zemitější voňavou chutí. Poté houby pokrájejte na tenčí plátky a orestujte na pánvi na troše oleje. Vyjměte je a odložte stranou.

Na pánvi na olivovém oleji nechejte zesklovatět větší cibuli pokrájenou nadrobno. Přidejte hrnek kulatozrnné rýže a společně chvíli orestujte. Podlejte jej půlhrnkem vývaru a za míchání jej nechtejte nasáknout a vyvařovat. Těsně před vypařením přidejte další vývar a za stálého míchání postup opakujte, dokud rýže nezačne měkknout a "krémovatět". Přidáme orestované houby shitake a dochutíme rissoto solí, pepřem a pro "sýrovější chuť" lahůdkovým droždím.

Já jsem risotto podávala s černými olivami, čerstvou nasekanou petrželkou a čínským zelím.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.