Krémové rissoto s houbami shitake

Recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Druh jídla: 
Krémové rissoto s houbami shitake
Ingredience: 

domácí zeleninový vývar
hrst hub shitake
velká cibule
hrnek kulatozrnná rýže
olivový olej

Postup: 

Ze zeleniny (např. povadlejších kousků) si připravte dlouhým vařením na mírném ohni poctivý zeleninový vývar. Přidejte do něj na několik hodin předem namočenou menší hrst hub shitake - ve vývaru nabobtnají a zároveň jej dochutí zemitější voňavou chutí. Poté houby pokrájejte na tenčí plátky a orestujte na pánvi na troše oleje. Vyjměte je a odložte stranou.

Na pánvi na olivovém oleji nechejte zesklovatět větší cibuli pokrájenou nadrobno. Přidejte hrnek kulatozrnné rýže a společně chvíli orestujte. Podlejte jej půlhrnkem vývaru a za míchání jej nechtejte nasáknout a vyvařovat. Těsně před vypařením přidejte další vývar a za stálého míchání postup opakujte, dokud rýže nezačne měkknout a "krémovatět". Přidáme orestované houby shitake a dochutíme rissoto solí, pepřem a pro "sýrovější chuť" lahůdkovým droždím.

Já jsem risotto podávala s černými olivami, čerstvou nasekanou petrželkou a čínským zelím.

Závratný výběr rýže rozmanitých tvarů i barev koupíte v eshopu Grizly.cz.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?