Jáhlové placky

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Jáhlové placky
Postup: 

Zbyly vám doma uvařené jáhly a nevíte, co s nimi? Zkuste tyto chutné placky. Do asi dvou hrnků vařených jáhel jsem přimíchala 3 lžíce rýžové mouky, lžičku psylia (které slouží jako pojivo) a půlhrnkem vody. "Těsto" jsem ochutila solí, černým pepřem, italskými bylinkami (vyrobenými z oregana, bazalky, rozmarýnu, tymiánu a česneku) a čerstvou petrželkou. Přistrouhala jsem ještě 3 mrkve a pak jsem rukama tvořila kuličky, které jsem pak rozplacatila. Smažila jsem na rýžovém oleji dozlatova.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
40 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny