Hustá bramboračka s houbami

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Hustá bramboračka s houbami
Ingredience: 

1 velká cibule
3 středně velké brambory
1 mrkev
1 petržel
1/2 hrnku sušených hub
2 lžíce pohankové (či jiné) mouky
1 litr vroucí vody
sůl
koření: kmín, nové koření, bobkový list, majoránka

Postup: 

Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme alespoň půl hodiny nabobtnat. Oloupeme brambory a pokrájíme je na menší kostky, mrkev a petržel očistíme. V hrnci necháme na oleji sesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme brambory, najemno nastrouhanou mrkev a petržel a za občasného míchání orestujeme 3-5 minut. Zaprášíme 2 lžícemi mouky, zasmažíme ji, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list a nové koření a zalijeme litrem vroucí vody. Občas zamícháme a vaříme do změknutí brambor. Nakonec ochutíme majoránkou, případně rozetřeným stroužkem česneku.

Počet porcí: 
3-4
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy? V kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Živý online kurz můžete sledovat z pohodlí svého domova a přímo se ptát na mé zkušenosti z 13 let veganské praxe.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?